SUGARLOAF ZENEKAR

A Sugarloaf tizenöt éves fennállása alatt ma már a hazai könnyűzenei élet egyik ikonja. Számaik kivétel nélkül felkerülnek a slágerlistákra, közülük többet is beválasztottak minden idők legjobb magyar dalai közé. A zenekar 1995 májusában alakult, nem egészen három év múlva klipjeit már több külföldi zenecsatorna játszotta, és 2000 márciusában megjelent, Manga című nagylemezét a cannes-i MIDEM fesztiválon mutatta be nagy sikerrel.
2003-as, Nő a baj! című albumuk dalai – Hunny Bunny, Vadvirág, Bárcsak lennék férfi – hónapokig uralták a listákat. Ezekben az években nem mellesleg többszörös Viva Comet- és Aranyzsiráf jelöltek lettek, budapesti koncertjéhez az angol Placebo őket választotta vendégzenekarának, s mindeközben a TV2 könnyűzenei sztárvetélkedőjét, a Dalnokok ligáját is megnyerték.
A 2006-os NEON hatalmas szakmai sikereket ér el, köszönhetően az olyan nótáknak, mint a Hajnalig még van idő, a Fogd a két kezem, a Szingli lány és a Barbie.
Ezen az albumon már az első Megasztár-vetélkedő döntőjében szerepelt Dér Heni énekel.
2008-ban jelenik meg a zenekar első koncert DVD-je Stereo címmel, ami több elismerést is kap színvonalas megjelenése miatt.
2009-ben elkezdtek forgatni egy dokumentumfilmet, amelyben a zenekar életét több mint egy éven keresztül követik és rögzítik a készítők. A filmet a nagyközönségnek várhatóan a 2011-es filmszemlén mutatják majd be.
2011 ben jelent meg a zenekar ÚJ stúdió albuma, Instant Karma címmel.
A zenekar tagjai: Dér Heni – Ének Tóth Szabi – Gitár Győri Balázs – Basszusgitár Földesi Attila - Dob
Folyt…

sugarloaf

BEST OF ZENEKAR

A BEST OF HISTÓRIA (AHOGYAN GARAMI BALÁZS LÁTJA)

A SZIKRA Jómagam megfordultam néhány zenekarban illetve zenekari "kezdeményben", éppen az egyik ilyennek lett volna próbája, de csak a dobos és én mentünk oda. Ez a próba viszont hosszú zenementes időszak után volt, és annyira jól esett, hogy eldöntöttem:

KELL EGY CSAPAT!!!! (a dobos egyébként Nagy Attila volt, talán nem is sejti, hogy a Best of ötlet csíráját Ő szökkentette szárba).

A KEZDET A "kell egy csapat" ötlet másnap reggelre sem múlt el, ezért amikor reggel a Tripla adása után megérkezett Rákóczi Feri (ugye ismerős ez a név) megkérdeztem: -ugye jól emlékszem, hogy te gitározol?, erre Ő - igen de már rég játszottam, erre Én - akkor kezdheted leporolni a gitárodat. Aztán összedobtuk a csapat többi részét: Az Abaházi Csaba(ugye ez a név is ismerős) nem énekelt valamikor? Hát a testvérem Garami Gábor (ugye ez is) meg dobos. A Buza Sanyit (ugye) ekkor még nem akartuk terhelni, úgy gondoltuk, hogy ha már összeállt a dolog megkeressük, de amikor meghallotta, hogy mi készül majdnem tömegverekedés alakult ki, így persze nem volt kérdéses a csatlakozás.

Folyt...

best-of

EXOTIC ZENEKAR

Exotic 1986-ban meghirdették az Aorta Tehetségkutató Fesztivált, amely akkor a mai Megasztárhoz hasonló jelentőséggel bírt, és amelyre 600 zenekar jelentkezett.
A Tabár testvérek (István és Zoltán) - akkor még zenekar híján - vették a bátorságot és beneveztek – lesz ami lesz!

Az első elődöntőben csatlakozott a csapathoz Csík István és Vilmányi Gábor, közös tevékenységük eredménye az elődöntő második helyezése lett, amivel továbbjutottak a középdöntőbe. A középdöntőben a csapat tovább erősödött Sipos F. Tamás énekessel. A végeredmény egyenes úton a döntőbe kerülés volt. A Salgóbányai táborban a döntő elsöprő sikert hozott a zenekar számára, melynek fődíja egy rádió-felvétel volt.

Folyt...

exotic1989

RETRO SCHOOL BAND

Az alapgondolat 2003-ban született meg. Balázs egy főiskolai csoporttársával Andorral, dobos keresésbe fogott és hamar rátaláltak az akkori évfolyamtársra, Joey-ra. Így 2003 októberében megalakult a főiskolai kar nevéből adódó Rejtő School Band.

A zenekar folyamatos frontember keresése 2007 tavaszán, egy véletlen baráti koncertközreműködés eredményeként megoldódott Zola (a VIVA TV műsorvezetője) személyében, így az énekes 2007 májusában történő csatlakozásával kialakult az a formáció, ami a zenekar kezdeti elképzeléseit tükrözi.
2008 januárjában a zenekar neve Retro School Band-re változott, amelyre azért volt szükség, hogy más utakon is kipróbálhassák magukat.

Első sajátszámuk a 4éjen át(csak szabadon...), amely a 2008-as dunaújvárosi EFOTT fesztivál hivatalos dala lett melyből videoklip is készült és a kislemezzel országos rádióturnén vett részt a zenekar.

Folyt…


retro_schooll_band

ZOLTÁN ERIKA

A húszonötéves pályaút eddigi legjelentősebb eseményei és díjai:

Az év énekesnője:
1987.1988.1989.1990.
1995.1996.1998.1999.

Az év video klipje:
1991.Pop-Hopp,
1994.It’s All Right

1994. Az MTV ( angol Music Television ) Music Video Grand - Prix elnevezésű videoklip versenyének döntőbe jutása.

1995. Emerton díj
Az év klipje: It 's all right

1987 és 2000 között:
40 elkészült videoklip, több teltházas országos koncertturné és koncert video.

ERICA, MAGÁRÓL...

Emlékeim szerint négy évesen jelentettem ki először egy családi bulin, hogy énekesnő leszek. Szerencsém volt, hiszen Édesanyám, aki egyedül nevelt nagyon szűkös anyagi körülmények között, komolyan vette a kijelentésemet, taníttatott és nevelt a színpadi életre. Az általános iskolában még nem voltak gondjaim a tanulással, könnyen tanultam elég volt egy kis odafigyelés a kitűnő bizonyítványhoz. A gimnáziumban már nem volt ilyen egyszerű dolgom, néha sajnos tanulni is kellett, de a lényeg az, hogy mint mindenki más, Én is túléltem az iskolai megpróbáltatásokat.


Folyt…

zoltan erika

B. TÓTH LÁSZLÓ

Karrierje kezdetén rádió- és tv-műszerész volt. Ezután a Fővárosi Művelődési Ház Magnósklubjának alapító tagja volt, előadóművészi működési engedéllyel.
1976--1981 között külsős-, majd
1981--2002 között a Magyar Rádió (MR) zenei szerkesztő munkatársa volt. Saját műsorokat szerkesztett.
1984-től a Poptarisznya című műsor műsorvezetője volta Petőfi Rádióban.
1989--2002 között a Calypso Rádió 873 főszerkesztője volt.
2003. február 17-e óta a Sztár FM rádió hétköznap reggeli műsorának házigazdája.
2007-ben Gödöllőn kísérelt meg „Calipso" néven rádiót indítani, de az MR egy védjegyperben megszerezte a névhasználatot.
2009-től a kecskeméti Gong Rádióban vezet műsort.


Folyt…

b toth laszlo

DÉVÉNYI TIBOR

Még gyerekszínészként kezdett el különböző rádiós és televíziós műsorokban szerepelni. Parodistaként megnyerte az 1965-ös Ki Mit Tud-ot. 1966-ban ugyan felvették a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, de úgy döntött, a tanulmányait félbeszakítja, és helyette színésznek áll, a Vidám Színpad tagja lett. 1969-től az Országos Rendező iroda első számú műsorvezetője volt. Így az Omega, az Illés-,és a Metró koncertek állandó házigazdája. 1972-től dolgozott lemezlovasként. B Tóth Lászlóval és Arató Andrással ők hárman honosították meg hazánkban a szakmát. A nyolcvanas évek elején a pusztavacsi rockfesztiválok egyik főszervezője, ezért 1984-ben Békedíjat is kapott. Ő honosította meg a magyar televíziózásban az interaktív televíziós játékokat még a kilencvenes évek elején. Havilapot indított Három Kívánság címmel. 1995-ben felkerült a kézlenyomata a rockcsillagok falára.

TV2 - Vásott kölykök (tv-műsor) - 2005.
Tibi bácsi elintézi (tv-műsor) - 2004.
Három kívánság (tv-műsor) - 1985-2000.
Kívánságműsor a Radio Cafen (rádióműsor)
Lemezlovas (egyéb) - Amióta tudni kicsoda ő.
Választási show az RTL Klubon (tv-műsor) - 2002. április
Dévényi Tibor

DRUMSTERS

Drumsters – „Az üts show”

Bemutatkozás
A Drumsters egy dobzenekar, melynek tagjai üt
hangszeres zenészek, akiket nem csak az üthangszerek varázslata tart össze, hanem az együtt zenélés öröme, és a már hosszabb ideje tartó barátságuk.
A több éves baráti kapcsolat ellenére a zenekar ötlete csak 2006 év vége felé merült fel, és ebb
l született meg 2007 év elején a Drumsters. A zenekart hat fbl áll, akik név szerint:

Bárkányi Csaba – Csabus
Binder György – BinDee
Géra László – Gésa
Nagy Arnold – Arnee
Péter Tamás – TomTom
Nagy Roland – Roland

Mi vagyunk!
A csapat személyi összeállítása hozta magával, hogy mindannyian magunkkal cipeltük saját zenei stílusunkat. Így az általunk bemutatott számok nagy hányada csak táplálkozik autentikus elemekb
l, nem mondható stílus hnek. Ezzel együtt viszont igazán személyesé vált.
Mindannyian játszunk több üt
hangszeren, így több zenei stílust hallhatóvá tudunk varázsolni. Egy-egy koncerten afrikai, brazil, vagy akar a cubai salsa ritmusvilágát is be tudjuk csempészni a hallgatóság soraiba.

Folyt...

PICT0500 (Custom)

POLGÁR PETI

Polgár Peti a Class FM Morning show zenés humoristája, parodistája, hétről hétre új frappánsnál frappánsabb dalokkal kápráztatja el a rádió hallgatókat.

A Sebestyén Balázs, Vadon Jani és Rákóczi Ferenc vezette műsort színesíti zenés anyagaival, és himnuszaival. Legújabb rovata minden pénteken a Peti Hetes.
2008 óta szórakoztatja önálló műsorával élőben is a zenés humorra vágyó közönség szemét és fülét, nagy sikerrel.
Állandó fellépője a Standup Brigád Stand up Comedy színpadnak.

Peti szívesen vállal főzőversenyeken való aktív részvételt, és evést is!

Polgár Peti egyéb megrendelhető szolgálatatásai:

-Egyedi dal készítése születésnapra, esküvőre, bármilyen alkalomra.
-Céges himnusz
-Reklámzene, reklámszöveg
-Dalszerzés, szövegírás bármilyen stílusban

Polgár Péter

ABAHÁZI CSABA MŰSORVEZETŐ

ABAHÁZI CSABA

1989-ben a Sing Sing együttes tagja lett, ahol 10 évig zenélt. Az 1993-ban megjelent albumuk aranylemez lett. Nagy sikereik voltak, külföldre is eljutottak, és bejárták az országot. Az együttes 1999-ben oszlott fel.

1998-ban kezdett el rádiózni. Kezdetben a Rádió 1 hangja volt, de csak pár hónapig, mert aztán a Danubius Rádió műsorvezetője lett a Kívánságműsorban. 2000-ben indult a hajrá magyarok! című műsora mely 2001-ben az év műsora címet nyerte el.

2002-ben Az év műsorvezetője

A Danubiusos kollégákból állt össze a Best Of nevezetű zenekar, amelyben 3 évig énekelt. 2001. júliusában jelent meg Kerozin együttes Halál a Májra! című kislemeze, amelyen vendégszerepelt.

2008-ban kezdett el újra énekelni. Elhatározta, hogy készít egy swing albumot, a legnagyobb magyar pop és rock dalokat énekelte fel a lemezre, egy nagyon izgalmas swing átdolgozásban.

2009-ben lejárt a Danubius Rádió (1986-2009) szerződése, és megszűnt. Azóta az újonnan induló Class FM csapatát erősíti. Minden hétköznap délelőtt 10-től Csabi teljesíti a kívánságokat a Class Kívánságműsorban egészen 15 óráig.

image